Lemmy – Mick Wall

Lemmy - boekrecensieLemmy is het definitieve verhaal van de voorman van Motörhead. Hij verkocht nooit voor geld zijn ziel aan de duivel, maar hield hem wel vlak bij zich in de buurt. Dit is zijn eerlijke, vaak grappige en soms ook zeer droevige levensverhaal.

Lemmy, echte naam Ian Kilmister, groeide op in Wales en werd tijdens de jaren zestig muzikant. Hij was in die tijd de persoonlijke roadie van Jimi Hendrix (‘ik regelde lsd voor Jimi’). Vervolgens werd hij prominent lid van de band Hawkwind. Met Lemmy als zanger scoorde Hawkwind een hit met ‘Silver Machine’.

Na een tijdje werd hij uit de band gezet (‘omdat ik de verkeerde drugs gebruikte’) en begon zijn eigen band: Motörhead. De rest is geschiedenis. Na een leven vol spijkerharde muziek, roken, drinken, drugs en vrouwen overleed Lemmy eind 2015. Mick Wall heeft hem ontelbare malen geïnterviewd.

Zoals Lemmy zelf zei: ‘Mick Wall is een van de weinige muziekjournalisten die kan schrijven en echt wat van rock weet. Ik kan uren met hem praten en dat doe ik ook, poor bastard.’


BOEKINFORMATIE

Uitgeverij Q
Paperback
ISBN 9789021403731
€19,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789021403748
€11,99 – Bestel bij bol.com

Auteur: Kel Koenen

Deel dit artikel op

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *